Castell de la Suda

espacios efímeros castell de la suda
espacios efímeros castell de la suda

Castell de la Suda, located in Lleida, forms part of the Seu Vella monumental complex, a unique building that is emblematic of the city.

As a tourist destination, Castell de la Suda contains the La Suda Interpretation Centre, located in the royal chambers of the castle. This is a museum space with information panels and video elements that explain building’s history.

In order to recover and publicise the history of Castell de la Suda, the La Suda Interpretation Centre was created in 2011, a display space for which we created various one-off pieces.

The design of this ephemeral space, which is open to the public, meant we needed to create display panels in the shape of a lamp with lighting and a lifting system using pulleys on the ceiling. To create these lamps, we used a curved structure of aluminium tubes covered in stretched and printed translucent fabric, held in place using high-adherence Velcro.

On the lookout terrace, we placed some elements made to look like large spyglasses, created out of lacquered aluminium, supported on the floor using a 15 mm-thick aluminium tube and an internal system where historical images of the monumental complex can be admired.

Ephemeral Spaces Services
espacios efimeros
CLIENT

Castell de la Suda

COMMISSION

Elements for the display space

CATEGORY

Ephemeral Spaces

Category
Ephemeral spaces

Subscribe to our newsletter

    Yes, I accept the privacy policy | Controller: ESSA PUNT, S.A. more info. | Purpose: to send information requested, newsletters and other offers, manage subscriptions to the blog, more info. | Lawful basis: consent from concerned party more info. | Storage: database hosted by Mailchimp, will receive data to manage subscriptions. | Rights: access, correct or delete data, as well as other rights listed in additional information more info.